Mavi Bayrak’ta hedef dünya şampiyonluğu

Mavi Bayrak’ta hedef dünya şampiyonluğu

Türkiye, son 10 yılda yaptığı yatırımlarla, uluslararası çevre ödülü olan “Mavi Bayrak” sayısını plajlarda 174’ten 436’ya, marinalarda 12’den 22’ye çıkardı.

Türkiye, plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü olan “Mavi Bayrak” sayısını plajlarda 174’ten 436’ya çıkararak, dünya sıralamasında ikinciliğe yükseldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kültür Bilimleri Akademisi Başkanı Prof. Dr. Kemal Üçüncü başkanlığında hazırlanan raporda, Mavi Bayrak Programı’nın Türkiye’de 1993 yılında Turizm Bakanlığının öncülüğünde başlatıldığı hatırlatıldı.

Türkiye’nin 2015 yılı rakamlarına göre 50 ülke arasında 436 mavi bayraklı plajıyla 578 mavi bayraklı plajı olan İspanya’nın ardından dünya sıralamasında ikinci sırada yer aldığı ifade edilen raporda, Türkiye’yi 395 mavi bayraklı plajla Yunanistan, 379 mavi bayraklı plajla Fransa 299 mavi bayraklı plajla Portekiz’in takip ettiği kaydedildi.

Türkiye’de en fazla mavi bayraklı plajın Antalya’da, en fazla mavi bayraklı marina ve yatın ise Muğla’da bulunduğu belirtilen raporda, Karadeniz’de ise Ordu’da 4, Düzce, Samsun ve Zonguldak’ta da birer tane olmak üzere toplam 6 mavi bayraklı plaj olduğu bilgisine yer verildi.

“Turizmden elde edilen gelir 2 kat arttı”

TÜRKİYE - MAVİ  BAYRAK - TÜRKİYE

- ANTALYA  - KEMER  - KAŞ - KİRALIK TEKNE,YAT - MAVİ YOLCULUK  - YELKENLİ  TEKNE -TÜRKİYE (19)

Mavi-Tur-Mavi-Yolculuk-Antalya-KemerKaşFinikeKalkanTürkiyeAntalya-71

 



seers cmp badge