Maserati’den Lüks Sedan Atağı!

Maserati’den Lüks Sedan Atağı!

Maserati 2016’da Hedefini Yükseltiyor!

Fer Mas Oto, İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin yeni üretim stratejisinin önemli bir adımını oluşturan, üst orta sınıftaki dört kapılı sedanı Ghibli ve lüks sportif sedan sınıfının doğmasına öncülük eden Quattroporte modelleriyle 2015 yılını da başarıyla kapatmaya hazırlanıyor. Tofaş çatısı altındaki Fer Mas Oto şirket müdürü Sinan Saip Bel, “Maserati markamızla geçen yılı 83 satışla ve 2013’e göre yüzde 107,5 büyümeyle “ODD – En Hızlı Büyüyen Marka” ödülü alarak kapatmıştık. Bu sene de farklı ve değişken parametlere rağmen 80 araç satışı hedefi koymuştuk, bu hedefe doğru hızla ilerliyoruz. Bu sene lüks sedan modellerimize güçlü bir talep var, aralık ayında da özellikle Ghibli modelinde yoğun hareketlilik mevcut. 2016’da pazara sunacağımız Maserati’nin ilk SUV’u olan “Levante” ile satış hedeflerimizi 3 haneli rakamlara taşıyor olacağız” dedi.
Türkiye’nin yanı sıra global düzeyde de hızlı büyümesiyle dikkat çeken İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Maserati, İstanbul Autoshow 2015’de yeni modellerini sergiliyor. Global satış rekoru kırmasında büyük rolü olan Ghibli, Quattroporte ve GranTurismo Sport modellerini İstanbul’da podyuma çıkaran Maserati standının en dikkat çeken ürünü hiç kuşkusuz, İtalyan estetiğinin yeni stil ikonu Ghibli Ermenegildo Zegna Edition oldu. Ünlü İtalyan moda tasarımcısı Ermenegildo Zegna ile yapılan işbirliği sonucunda sınırlı sayıda üretilen Ghibli Ermenegildo Zegna Edition, iki ünlü İtalyan markasının muhteşem birlikteliğini ortaya koyuyor.
Türkiye’de Tofaş çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Fer Mas Oto, temsil ettiği İtalyan lüks otomobil markası Maserati’nin yeni modeli Ghibli ve bir diğer lüks sedan modeli Quattroporte ile 2015 yılını da başarıyla tamamlamaya hazırlanıyor. Fer Mas Oto Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Maserati markamızla 2014’ü 83 satışla ve 2013’e göre yüzde 107,5 büyümeyle “ODD – En Hızlı Büyüyen Marka” ödülü alarak kapatmıştık. GranTurismo ve GranCabrio modellerimiz ve Ghibli ve Quattroporte gibi lüks sedan modellerimizle birlikte kasım sonu itibarıyla teslimat ve ön satışlar dahil olmak üzere toplamda 56 adetlik satış rakamına ulaştık. Özellikle Ghibli’nin yarattığı sinerjiyle, 2015 yılını yaklaşık 80 adetlik Maserati satışı ile kapatmayı hedefliyoruz” dedi.

2015 yılında Maserati’nin lüks sedan modellerine güçlü bir talep olduğuna dikkat çeken ve aralık ayında da özellikle Ghibli modelinde yoğun hareketlilik olduğunun altını çizen Sinan Saip Bel, “Maserati, sadece Türkiye’de değil, global pazarlarda da Ghibli modeli ile büyük bir ivme elde etti. 2014 yılında küresel çapta rekor satış başarısı elde eden Maserati, dünya genelinde yaklaşık 36 bin 500 adet satış performansıyla 2013 yılına göre satışlarını yüzde 136 artırırken, 2012 yılına göre de yaklaşık 6 katlık artış elde etti. 2015 yılında da hem Türkiye’de hem globalde markanın amiral gemisi Ghibli olacak” dedi.

Fer Mas Oto Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Bizler için önemli olan satış grafiğimizde büyük dalgalanmalar yaratmadan, aynı çizgiyi koruyabilmektir. Fer Mas olarak; bu yıl da sergilediğimiz başarıyı sürdüreceğiz. Bununla birlikte gelecek sene lüks SUV modelimiz Levante’nin gelmesiyle Maserati’nin Türkiye’deki yıllık satışlarının 100’lü adetleri geçmesini hedefliyoruz” dedi.

Maserati Ghibli Hakkında:

Maserati Ghibli’nin tasarım anlayışı, markanın üst segment lüks sedanı Quattroporte’nin çizgilerine atıfta bulunarak dinamik bir sürüş karakteristiği yansıtıyor. Daha agresif bir kişilik ortaya koyan Ghibli’nin ana hatları, dört kapılı sedanda bir ‘coupe’ felsefesini yansıtıyor ve ön farları ve ızgarası etrafında bunun güçlü ipuçlarını taşıyor. Ghibli’nin ızgarası, mevcut GranTurismo modelinden esinlenirken, aynı zamanda 1950’lerin klasik A6 GCS modelinden de izler taşıyor. Maserati Ghibli, 1963’e dayanan geleneği sürdürerek, klasikleşmiş Saetta Maserati logosunu da üzerinde taşıyor. Ghibli aynı zamanda, sportif tasarımla üst segment bir sedan ferahlığını başarıyla birleştirerek farkını ortaya koyuyor.

Maserati tarihinde bir ilk olan Ghibli’nin 3.0 litrelik V6 dizel motoru, 100 km’de ortalama 6 litrelik yakıt tüketimiyle 275 HP güç ve 600 Nm tork üretirken, 0’dan 100 km hıza 6.3 saniyede çıkıyor ve 250 km/s maksimum hıza ulaşıyor. 3.0 litre V6 twin-turbo benzinli motorla donatılan dört tekerden çekişli Ghibli ise 330 HP güç ve 500Nm’nin üzerindeki değerleriyle, 0’dan 100 km’ye 5.6 saniyede hızlanıp 263 km/s’lik maksimum hıza ulaşırken, 100 km’de 9.6 litrelik ekonomik yakıt tüketimiyle sınıfındaki farkını ortaya koyuyor.

Fer Mas Oto şirket müdürü Sinan Saip Bel

enerji petrol medya -TÜRKİYE  - DÜNYA -  HABER ,HABERLER (2)

ÇEŞME - KİRALIK TEKNE ,YAT,YELKENLİ,GULET  - İZMİR - ÇEŞME -ALAÇATI  (6)

İZMİR ,ÇEŞME,ALAÇATI, YAT,YELKENLİ,TEKNE ,TURU - KİRA,KİRALIK SETMARİNE  (15)



seers cmp badge