Son Dakika
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyesi Fidan’ın yemin törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye kadar her alanda ülkemize çağ atlattığımız için gurur duyuyoruz”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 69 yaşında…
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar, fikir özgürlüğü parantezine alınarak görmezden geliniyor”
Dev yatırımlar | Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası Temel Atma törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “G-20 ülkeleri arasında 2020’yi pozitif büyümeyle kapatabileceği anlaşılan iki ülkeden biri Türkiye’dir”
‘Ertuğrul 1890’ Japonya’nın Oscar’ına aday

Türk Hava Yolları’nın (THY) sponsoru olduğu “Ertuğrul 1890” filmi, “Japonya’nın Oscar Ödülleri” olarak nitelendirilen 39. Japon Akademi Ödülleri’nde 10 dalda aday gösterildi.
Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek amacıyla 125 yıl önce yola çıkan Osmanlı gemisi Ertuğrul Fırkateyni’nin, Japonya’da Kushimoto’da geçirdiği elim kaza sonrasında, Japon halkının Osmanlı mürettebatını kurtarmak için gösterdiği büyük çaba ile başlayan, yıllar sonra İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da mahsur kalan 215 Japon vatandaşın THY uçağı ile kurtarılmasıyla pekişen dostluğun anlatıldığı “Ertuğrul 1890” ilk Türk-Japon ortak yapımı film olması özelliği ile de büyük önem taşıyor.
Japon Akademi Ödülleri’nde, “En İyi Film” dalında 5 aday arasına girmeyi başaran “Ertuğrul 1890”, “En iyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Görsel Çekim, En İyi Müzik, En İyi Işık, En İyi Ses Kaydı, En İyi Montaj, En İyi Sanat Yönetmeni” olmak üzere toplam 10 dalda aday gösterildi.
Dereceye giren eserler, 4 Mart 2016’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ekim ayında THY, Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 125. yıl dönümü sebebiyle Airbus 330 tipindeki bir uçağının gövdesini İran-Irak savaşı sırasında Japon vatandaşlarını kurtaran o dönemdeki uçağın renkleri ile boyayarak, uçağın ismini Japon halkının büyük bir özveri ile yardım elini uzattığı o bölgenin adı olan “Kushimoto” olarak değiştirmişti.