Enerji Bakanı Berat Albayrak Enerji forumunda konuştu

Enerji Bakanı Berat Albayrak Enerji forumunda konuştu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Enerji Verimliliği Forumu’nda açıklamalarda bulundu.Önümüzdeki Dönemde yıllık yüzde 5 civarında enerji talebi artışı öngörüyoruz.Yenilenebilir enerji kaynaklarımızın tamamında daha verimli faydalanmaya devam etmeliyiz. Arama faaliyetlerini özel sektörün önünü açarak desteklemeye devam etmeliyiz.AR-GE’ye destek vererek yeni enerji çeşitlerinin önünü açmalıyız. Elimizdekine sahip çıkmalı, verimsizlikle heba olmasına engel olmalıyız.

AK Parti enerji verimliliği konusunda kayıtsız kalmamıştır. 5627 Sayılı Kanun ile enerji verimliliği kapsamlı şekilde ele alınmış ve bir çerçeve oluşturulmuştur. Bu kanun ve sonrasında çıkarılan yönetmelikler ile verimliliği artırmak için çeşitli yol haritaları hayata geçirilmiştir.
Yasal altyapı tamamlanmış olsa da enerji verimliliği vatandaşlarımız layıkıyla bilinmesi gerekiyor.Amacımız makro çerçevede ülkenin enerji faturasını düşürmek, mikro ölçekte vatandaşın enerji faturalarının düşürülmesini sağlamak.
Yapılan hesaplamalar enerji verimliliğine gereken ihtimamı gösterdiğimiz takdirde enerji harcamalarımızda en az yüzdem 20 oranında olacağını gösteriyor.

Enerji verimliliği stratejik bir konudur, milli hassasiyet gerektiren bir konudur.Bütün vatandaşların evlerinde ve üretim tesislerinde maksimum özeni göstermesini istiyorum. Odadan çıkarken parmağımızın ucuyla söndüreceğimiz bir lamba ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır.

enerji petrol medya -TÜRKİYE - DÜNYA - HABER ,HABERLER -TÜRKİYE

 

 



seers cmp badge