Öğretmen Akademisi kurulacak

Öğretmen Akademisi kurulacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Öğretmen Akademisi kurulacak. Öğretmenlerimizin bu akademilerde meslek içinde kendilerini geliştirmeleri için onlara her türlü imkan sunulacak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eğitimin tüm kademelerindeki müfredatın temel becerileri içerecek şekilde güncelleneceğini ve etkin bir rehberlik sisteminin oluşturulacağını belirterek, “Öğretmen Akademisi kurulacak. Öğretmenlerimizin bu akademilerde meslek içinde kendilerini geliştirmeleri için onlara her türlü imkan sunulacak. Okul bazlı bütçe yönetimine geçilecek. Kaynakları, öğrenciye, okula ve yerele özgü farklılıkları dikkate alacak şekilde, kapsayıcı ve eşitlikçi şekilde kullanacağız” dedi.

Davutoğlu, ATO Kongre Merkezi’nde, 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı açıkladı.

Bilim, teknoloji ve yenilik reform paketi çerçevesinde Patent Kanunu’nun çıkarılacağını, Türkiye Uzay Ajansı kurulacağını, Ar-Ge ve tasarım alanında da erken aşamaya yönelik bir fon oluşturulacağını kaydeden Davutoğlu, yenilikçi girişimlerin projelerinin halkla ilişkiler için kredi garanti mekanizmasının da devreye alınacağını söyledi.

Davutoğlu, Turkuaz Kart sistemi için hazırlıkların tamamlanacağını dile getirerek, “Nitelikli insan gücünü ülkemize çekme konusunda Turkuaz Kart sisteminden faydalanacağız. Vasıflı yabancı uyruklu çalışanlar ile aileleri Turkuaz Kart sistemiyle Türkiye’de çalışabilecek ve özellikle seçkin beyinlerin Türkiye’ye yönelmesinin önü açılacak” diye konuştu.

“Şehirlerde kişi başı yeşil alan şartı artırılacak”

Çevre, yerel yönetimler ve kentsel dönüşüm çerçevesinde, Su Kanunu ile Tabiat ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu’nun çıkarılacağını kaydeden Davutoğlu, bu kapsamda Büyükşehir Kanunu’nun gözden geçirileceğini ve büyükşehir ilçe belediyelerinin kaynaklarının artırılacağını bildirdi.

Davutoğlu, gayrimenkul sertifikası modelinin hayata geçirileceğini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm alanlarını devretmeye imkan tanıyan sertifika modelini getiriyoruz. Kentsel dönüşüm olan yerlerde bu şekilde devir işlemleri daha rahat yapılabilecek. Sermaye Piyasası Kurulu gerekli düzenlemeleri burada yapacak. Şehirlerde kişi başı yeşil alan şartı artırılacak. Önümüzdeki 6 ay içinde inşallah bu zikrettiğim alanlardaki bütün reform paketleri tamamlanacak, hayata geçirilecek ve kanunlar Meclis’e sevk edilecek” dedi.

Demokratikleşme ve adalet reform paketi bağlamında, yeni Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu’nun çıkarılacağına işaret eden Davutoğlu, yine bu çerçevede Devlet Sırrı Kanunu’nun çıkarılacağını belirtti.

Davutoğlu, hukuki yardım (himaye) sigortasının altyapısının oluşturulacağını ifade ederek şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın daha kolay adalet hizmeti alabilmesi için birçok gelişmiş ülkede uygulanan hukuki yardım (himaye) sigortasını biz de başlatıyoruz. Bu kapsamda sigorta edilen hukuki risk sayısını artıracağız. Böylece ani bir olay karşısında herhangi bir şekilde adalete başvurmak istediğinde vatandaşlarımız belli bir himayeye mazhar olacak. Cebinde avukata ödeyecek parası olmayan vatandaşımız adalete ulaşma konusunda kendisini yalnız hissetmeyecek. Noterlik sistemini yeniden yapılandıracağız.

Sivil Toplum Kanunu çıkaracağız. Modern, çağdaş, demokratik toplumların en önemli omurga yapılarından biri sivil toplum örgütleridir. Sivil toplum örgütlerimizle önümüzdeki dönemde, hangi kesimden olursa olsun, hepsiyle istişare edeceğiz ve Türkiye’de sivil toplumun güçlenmesi, toplumsal, siyasal hayata daha etkin katılımın sağlanması için gereken adımları atacağız. Sivil toplumumuzun da bu çerçevede, Türkiye’deki kamu düzeni, özellikle de teröre karşı mücadele konusunda hep beraber harekete geçmeye hazır olması lazım.”

“Hantal bir kamu personel rejimini Türkiye’nin taşıması mümkün değil”

Teröre karışı mücadele bağlamında fedakarlık gösteren bölge halkına teşekkür eden Davutoğlu, Türkiye’nin her sokağında, her mahallesinde, her köyünde ve şehrinde mutlak anlamda kamu düzeni sağlanıncaya kadar mücadelenin süreceğinin altını çizdi.

Davutoğlu, sivil toplumu, hangi görüşte olursa olsun, teröre karşı toplumsal barış çerçevesinde omuz omuza vermeye çağırarak, “Kamu yönetimi reform paketi içinde, bir yıllık reformlarda, kamu personel seçimi reformu gerçekleştirilecek. Hantal bir kamu personel rejimini Türkiye’nin taşıması mümkün değil. Merkezi ve yerel yönetim arasındaki ilişkiler vatandaşlarımızın hizmete erişimini esas almak üzere yeniden düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

“Büyük bir sessiz devrim yaşandı”

Sosyal Politikalar ve Çalışma Hayatı Reform Paketi çerçevesinde Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) altyapısının tamamlanacağını ve uygulamaya geçirileceğini vurgulayan Davutoğlu, ASDEP ile insan kaynağının planlanması, il bazlı risk haritaları, hizmet standartları ve personel görev tanımlarının tamamlanacağını anlattı.

Davutoğlu, Sosyal Yardım Kanunu çıkarılarak bütünleşik bir sosyal destek sisteminin kurulacağını aktararak, “13 yıl içerisinde sosyal destekler konusunda başta engellilerimiz olmak üzere büyük bir sessiz devrim yaşandı bu ülkede. Bütün bu sosyal destekler, Sosyal Yardım Kanunu çerçevesinde bütünleşik bir hale getirilecek. Sosyal yardım alanında çok başlı bir mevzuat var şu anda. Buna son verilerek sistem tek kanunla yürütülecek” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, iş uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemlerinin hukuk sistemine kazandırılacağını söyledi.

Yargı alanında en çok şikayet edilen hususun, biriken dosyalar olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, bu dosyaların azaltılması için Yargıtay Başkanı ve diğer üst yargı temsilcilerinin de talepleri doğrultusunda alternatif uyuşmazlık çözüm yollarını destekleyeceklerini ifade etti.

Davutoğlu, özellikle alacaklara ilişkin uyuşmazlıkları mahkemelere gelinmeden çözecek bir model geliştirdiklerini belirterek, bu kapsamda hakem heyetleri kurulacağını ve ara buluculuk kurumu teşvik edilerek iş mahkemelerinin yükünün azaltılacağını anlattı.

“Toplumsal vicdana yapılan bir şiddettir”

Sağlık ve eğitim personeline yönelik şiddeti önlemek için alınan caydırıcı önlemlerin artırılacağını kaydeden Davutoğlu, “Şiddete uğrayan bütün doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza ve öğretmenlerimize buradan bir taahhüt olarak ifade ediyorum; Onların uğradıkları her şiddet aslında toplumsal vicdana yapılan bir şiddettir. Bunlarla mücadelede kesinlikle kararlıyız. Yine uyuşturucu ile mücadele daha da etkin hale getirilecek ve Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi hiç aksatılmadan hayata geçirilecek. Çocuk hakları en geniş hukuki çerçevede korunacak” diye konuştu.

“Öğretmen Akademisi kurulacak”

Öğrenciyi, öğretmeni, okulu, sınıfı, üniversiteyi ve eğitimde fırsat eşitliğini her şeyden çok önemsediğini vurgulayan Davutoğlu, Türkiye’nin geleceğinin eğitimde kalitenin ve niteliğin artmasında olduğuna işaret etti.

Davutoğlu, eğitimin tüm kademelerindeki müfredatın temel becerileri içerecek şekilde güncelleneceğini ve etkin bir rehberlik sisteminin oluşturulacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“Öğretmen Akademisi kurulacak. Öğretmenlerimizin bu akademilerde meslek içinde kendilerini geliştirmeleri için onlara her türlü imkan sunulacak. Okul bazlı bütçe yönetimine geçilecek. Kaynakları, öğrenciye, okula ve yerele özgü farklılıkları dikkate alacak şekilde, kapsayıcı ve eşitlikçi şekilde kullanacağız. Meslek yüksek okulları yeniden yapılandırılacak. Burada organize sanayi bölgelerinde pilot olarak uygulamaya başladığımız sistem yaygınlaştırılarak iş dünyasıyla, KOBİ’lerle devlet bir arada, onların ihtiyaç hissettiği meslek erbabının yetişmesi için birlikte yeni bir finans yöntemi ve yeni bir müfredat anlayışıyla meslek liselerimiz yapılandırılacak.”

enerji petrol medya -TÜRKİYE- HABER GAZETESİ

 



seers cmp badge