Türkiye’de ilk olacak

Türkiye’de ilk olacak

İstanbul’da yeni havalimanında oluşturulan ‘kargo şehri’ konsepti Türkiye’de alanında ilk olacak.

Yeni havalimanının ilk etabı 2018’in ilk çeyreğinde hizmete girecek. ‘Kargo şehri’ konsepti Türkiye’de ilk defa uygulanacak yenilikler getirecek. Proje devreye alındığında 1,5 milyon metrekare alan üzerinde lojistik sektörüyle ilgili tüm birimler aynı alanda bulunacak. Ayrıca özel kargo uçakları için park alanları bulunacak.
Yeni oluşturulan ‘kargo şehri’ konsepti, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan çok farklı olarak bir kargo merkezi yapısı ortaya çıkaracak. Tesis sektöre birçok kolaylık getireceği gibi bu yapılan tesis Türkiye’de alanında ilk olacak.

Yeni havalimanının tamamı hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olan Atlanta Havalimanı’ndan daha büyük olacak.

‘Kargo şehri’ Atatürk Havalimanı’ndaki kargo alanının 14 katı büyüklüğünde

Toplam 5 paralel pisti bulunacak proje, bu yönüyle de dünyada emsalsiz olacak. Yeni havalimanında ortaya çıkacak ‘kargo şehri’ Atatürk Havalimanı’ndaki kargo alanının 14 katı büyüklüğünde ve bir ucundan diğer ucu 2 kilometrelik bir alanı ifade ediyor.

Yeni havalimanı açıldığında, Atatürk Havalimanı’nın tarifeli uçak seferleri kapatılacak. Daha sonrasında yapımı süren havalimanı sürekli artan kapasiteyle hizmet verecek. Toplam 100 bin metrekare duty-free alanıyla dünya havayolu yolcularına hizmet verilecek olan projenin toplam alanı 76 milyon metrekare olacak.

Ayrıca kuşların hareketleriyle ilgili özel bir sistem geliştirilerek kuşların göçlerine göre uçak hareketleri de kontrol edilecek.

- KİRALIK TEKNE,YAT - MAVİ YOLCULUK  - YELKENLİ  TEKNE  (4)

MAVİ-TUR-TEKNE,YAT,YELKENLİ,GULET-KİRALIK ÇEŞME - İZMİR - ALAÇATI (6)



seers cmp badge