“Millî İrade İstikrardan Yana Tecelli Etti”

Sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım milletvekilliği seçim sonuçları ile ilgili olarak, “Kısa süreli gelişmeler millî iradeye istikrardan başka çıkış yok dedi, böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Çıkan neticenin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşıp bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine bekleyen basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonucun kendisi için bir sürpriz olup olmadığı yönündeki soruya, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon görüşmelerinin sonuç vermediğini ve tekrar millî iradeye müracaat edildiğini hatırlattı ve “Siyasi dünyamızda bu işin nihai belirleyicisi millî iradedir. Ve millî irade dün 1 Kasım itibariyle istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler millî iradeye istikrardan başka çıkış yok dedi, böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Ve ben şu anda çıkan neticenin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en doğusundan en batısına, en kuzeyinden en güneyine sahip olunamadığında ülkenin üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her zaman bir şey söyledim; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedim. Bu dört tane başlık bizim için adeta olmazsa olmazdır. Yani biz bu dört başlığı çok zenginleştirmemiz lazım, güçlendirmemiz lazım. Üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım” dedi. Millete şükranlarını ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim gecesi yaşanan coşkunun, seçimlerdeki demokratik olgunluğun Türkiye’de geldiği noktayı da gösterdiğini söyleyerek, bundan dolayı da millete teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-022

“SONUÇLARA TÜM DÜNYANIN SAYGI DUYMASI GEREKİR”

“Dış basında Tayyip Erdoğan ile AK Parti özdeşleştirilerek, ‘Erdoğan’a oy vermeyin’ diyen basın yayın organları oldu. AK Parti’ye oy verenlerin ezici çoğunluğu da ‘Tayyip Erdoğan bir millî mücadele yürütüyor ve biz bu yüzden desteklemek zorundayız’ dediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o millî mücadelede eli daha da güçlendi diyebilir miyiz?” şeklindeki soruya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahsı ile ilgili değerlendirmenin doğru olmayacağına değinerek şu cevabı verdi: “Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar? Millî iradeye niye saygı duymuyorlar? Ve millî irade burada diyelim Erdoğan’ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar, manidar olan budur. Onlara bu soruyu sormak lazım: Sizin demokrasi anlayışınız bu mu, niçin yüzde 52’ye saygı duymuyorsunuz?”

Türkiye’de yaklaşık yüzde 50 ile bir parti iktidar olduğunu ve dolayısıyla bu sonuçlara tüm dünyanın saygı duyması gerektiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı ülkeler hariç, dünyanın tamamında böyle bir olgunluğu göremediğini kaydetti. Seçim sonuçlarının çok kısa sürede neticelendiğine de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete tekrar teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-023 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-026 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-021 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-019

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyupsultan-01

enerji petrol medya -10044



seers cmp badge