Diyarbakır’a modern stadyum – Dev Yatırımlar

Diyarbakır’a modern stadyum – Dev Yatırımlar

Diyarbakır’a Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 33 bin seyirci kapasiteli uluslararası standartlarda modern bir stadyum yapılıyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Atatürk Stadyumu’nun yetersiz olması ve yıkım tehlikesi bulunması nedeniyle, TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde 251 bin metrekarelik alanda yeni bir stadyum inşa ediliyor. UEFA ve FIFA standartlarında inşa edilen, konfor ve modernlik açısından Türkiye’nin sayılı, bölgenin de en büyük stadyumu olacak 5 katlı yeni stadyumun gelecek yıl Temmuz ayında hizmete girmesi hedefleniyor.
Yeni stadyumda 306 engelli aracı ve 84 otobüsün park edilebileceği 2 bin 340 araç kapasiteli otopark yer alacak. 126 milyon 632 bin liraya mal olacak stadın zemini doğal çim ve alttan ısıtmalı olacak.

Bu yıl yapımına başlanan stadyumun gelecek yıl hizmete açılabilmesi için soğuk havaya rağmen hummalı bir çalışma yürütülüyor. Yapımı süren 33 bin seyirci kapasiteli stadyum ile Diyarbakır Türkiye’nin sayılı statlarından birine kavuşacak.

Modern stadyumda maç keyfi

Yeni statla kentin spor aktiviteleri gelişecek, milli takım maçları da Diyarbakır’da oynanabilecek. Stadyum, kentin spor etkinliklerine büyük katkı sunacak.

UEFA ve FIFA standartlarına uygun olacak

Stat inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. Stadyumda futbol müsabakalarının yapılacağı alanın dışında, kişisel spor salonları, seyirci giriş, VIP ve canlı yayın katları, sporla ilgili mağazalar, çeşitli spor aktivitelerinin yapılabileceği salonlar ve kapalı otopark yer alacak.

UEFA ve FIFA’nın standartlarına uygun olarak inşa edilen stadyumda uluslararası maçlar da oynanabilecek.

Futbolseverler Diyarbakır’da güzel bir stadyumda maç izlemenin keyfini tadacak. Stat, maçların yanı sıra farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

enerji petrol medya -TÜRKİYE

KİRALIK TEKNE - ÇEŞME -İZMİR  (16)



seers cmp badge